Co je to E.S.E. pod?

E.S.E. je zkratka pro Easy Serving Espresso, což se dá přeložit jako jednoduše servírovatelné espresso. Zjednodušeně si tento pod můžete představit jako čajový sáček, ale naplněný kávou. Namísto toho, abyste si do pákového kávovaru dali mletou kávu, vložíte pouze jeden sáček E.S.E. pod s namletou kávou a klasickým způsobem si připravíte kávu. Existují také kávovary typu E.S.E., které slouží pro přípravu právě těchto podů.

A co přesně se v E.S.E. podu nachází? Uvnitř najdete porcovanou kávu připravenou z pražené, namleté kávy s přesně odměřenou gramáží (zhruba 7g). Množství namleté kávy, stupeň mletí a stlačení podu je naprosto přesně definováno standardy, což zaručuje použití podů v libovolném kávovaru typu E.S.E., případně v pákovém kávovaru. U pákového kávovaru je nutné zjistit, zda máte do páky misku, do které pod vkládáte typu ESE. Většina výrobců tyto misky dodává již s kávovarem, pokud ne, jednoduše si ji můžete koupit na internetu nebo Vám jistě s nákupem rádi poradí v kamenných prodejnách. V kávovaru potom pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů, vznikne espresso se správnou cremou.

 

Jaké má používání E.S.E. podů výhody?
Jako první si uvedeme některé z výhod, které E.S.E. pody nabízí. Jednoznačně můžeme říci, že příprava kávy je s pody jednodušší. Odpadá nutnost kávucialdeese-ezgif.com-webp-to-jpg-converter mlít, přemýšlet nad hrubostí namletí nebo třeba vážit přesnou porci kávy. Také není třeba používat tamper a další nutné vybavení. Stačí jen rozbalit E.S.E. pod, který je separátně balený, aby byla zachována chuť a vůně kávy i při dlouhodobějším skladování, vložit ho do páky, do které budete potřebovat misku na ESE, nebo do speciálního kávovaru na tyto pody a připravit kávu. Když je káva hotová, pod se jednoduše vyndá a můžete pokračovat v přípravě další kávy. E.S.E. pody jsou proto velmi praktické a jednoduché pro manipulaci. Navíc nezabírají moc místa.

 

V naší nabídce aktuálně najdete E.S.E. pody od kvalitních italských výrobců Caffé Toraldo, Caffé Borbone, Caffé Covim a Lavazza. Pokud si nejste jistí, která káva by Vám chutnala nejvíce, doporučujeme naše degustační sady.

 

 

Autor: dejsikafe.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz