Káva a cukr

Slazení kávy je většinou zvyk. Kávu si hodně lidí osladí ještě před tím, než ji vůbec ochutná. Toto se dá přirovnat například k solení a polévce. Spousta lidí sáhne po slánce nebo jiném polévkovém koření ještě před tím, než ji vůbec ochutná.

Rádi bychom Vám tímto článkem poradili, že káva není pouze tmavý a hořký nápoj, který Vám zaručí dávku ranní energie. Kávu byste měli nejprve ochutnat a až pak případně kávu osladili. Budete opravdu překvapeni, jak káva může chutnat.

 

Cukr a chuť kávy
Káva rozhodně nevznikne v několika málo minutách. Za každým šálkem kávy se skrývá tvrdá práce, která trvá kolikrát i roky.

Kroky v dodavatelském řetězci jsou opravdu pečlivě hlídány, aby byl zaručený nápoj plný nejlepších chutí. Chutě káv se vytváří různými odrůdami, půdou, množstvím stínu, nadmořskou výškou, způsobem zpracování a spoustou dalších faktorů. V pražírně se vybere pražící profil, který má za úkol zvýraznit chuť v kávovém zrnu. A co udělá s kávou cukr? Cukr v kávě zastíní některé jemné chuťové tóny a změní tak chuťovou rovnováhu.

Pokud si do kávy nepřidáte cukr, poznáte lépe mírné chuťové rozdíly mezi jednotlivými druhy a lépe je tak porovnáte.cukr

Káva, umění, jídlo i hudba – to vše je otázka preference. Samozřejmě všemu musíte alespoň trochu rozumět, abyste je docenili. Záleží tedy rozhodně na každém zvlášť, jakou kávu si vybere.

Za oblíbeností cukru do kávy samozřejmě může stát, že spousta lidí nezkusila kávu, která je přirozeně sladká a čistá. Obecně panuje představa, že káva je hořká a je tak nutné do ní cukr přidat. Nejlépe ihned do horké kávy, aby se dobře rozpustil. Proto doporučujeme kávu napřed ochutnat a potom si ji eventuelně dosladit.

 

 

Autor: dejsikafe.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz