Káva a zdraví

Položili jste si někdy otázku, zda je zdravé pít kávu? V tomto článku se dozvíte odpověď na tuto otázku.

Káva je vážně zdraví prospěšná, a to hned z několika důvodů.

Káva je velice bohatá na antioxidanty, které jsou pro náš organismus prospěšné. Uvnitř našeho těla vznikají reaktivní formy kyslíku neboli volné radikály, které můžou poškodit organismus. Jestliže je v těle příliš mnoho volných radikálů a antioxidační enzymy nestíhají zabránit jejich přemnožení, může dojít k oxidačnímu stresu. Ten má za následek například stárnutí buněk. Naštěstí je zde způsob, jak této situaci zabránit. Stačí konzumovat potraviny bohaté na antioxidanty, zejména to jsou hořká čokoláda, káva, čaj, ovoce a zelenina.

Káva obsahuje kofein, který je pro nás prospěšný. Samozřejmě v rozumném množství. Zvyšuje soustředění, svalovou výdrž, fyzickou sílu a také snižuje únavu. Káva je skvělým pomocníkem pro nakopnutí před fyzickým výkonem, před prací či školou.

Také se ukázalo, že káva může snižovat riziko cukrovky. Existuje několik zdrojů, které lze jednoduše dohledat, že pokud si dopřáváte kvalitní kávu v rozumné míře, nemůže Vám nijak uškodit, spíše naopak. Kvalitní italskou zrnkovou kávu najdete na našich stránkách v kategorii Zrnková káva. Zhruba čtyři šálky kávy denně můžeme brát jako rozumné množství. Pokud tedy dodržujete tuto hranici, není se čeho bát.

Nemusíte mát tedy strach pít kávu, naopak Vám v mnoha ohledech může pomoci. Důležité je mít na paměti, že kávu je třeba pít s rozumem.

 

 

Autor: dejsikafe.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz