Kávovar na kapsle, ano nebo ne?

Jednoznačně můžeme říci, že kapslový kávovar je jednou z jednodušších možností, jak si připravit kávu. Stačí kapsle, jedno tlačítko a káva je hotová. Samozřejmě i tento kapslový systém má své výhody i nevýhody, o kterých si dnes řekneme.

 

Šálek voňavé kávy za pár vteřinkávovar
Jak jsme psali výše, výhodou je rozhodně jednoduchá příprava a snadná obsluha kávovaru. Také tyto kávovary mají nižší pořizovací cenu. Káva je s kávovarem na kapsle připravena během několika málo vteřin pouze za pomocí jedné kapsle a vody. Dnes si již také můžete vybrat z nepřeberného množství druhů kávových kapslí. Tento typ kávovaru se navíc vejde téměř kamkoliv, protože je velmi skladný a lehký. Jeho čištění také nebývá nijak složité. Lepší kávovary jsou schopné se dokonce vyčistit samy, stačí pouze navolit správný proces příslušnými tlačítky.

 

Má kávovar na kapsle nějaké nevýhody?
Samozřejmě s výhodami přichází i nevýhody. Podle některých nelze z kávových kapslí, ač už jsou naplněné kvalitní kávou, připravit správně voňavou kávu s různými tóny čokolády či ovoce. Je to ale pravda? Kávové kapsle totiž seženete i v prvotřídní kvalitě, zároveň si káva v nich dokáže uchovat svoji chuť a aroma, jelikož se do ní nedostane vzduch. Kapsle tak vydrží o mnoho déle, než koupená kávová zrna či mletá káva. Porovnání kvality kapslové kávy tak zůstává pouze na Vás a Vaší chuti.

 

Kompatibilita kapslí
Nevýhodou některých kávovarů na kapsle je, že jsou kompatibilní pouze s určitými typy kapslí. V automatickém kávovaru či kávovaru s pákou si svoji kávu můžete připravit dle svého gusta (například kávová zrna, jaká chcete), u tohoto kávovaru to bohužel nepůjde. V případě zakoupení kapslového kávovaru a zjištění, že Vám k němu vyráběné kapsle nevyhovují, máte bohužel smůlu. Proto doporučujeme kávu napřed ochutnat a až poté zvážit koupi. V dnešní době ale existují i kávovary na kapsle, ke kterým se vyrábějí kompatibilní kapsle i od jiných výrobců kávy. Jedná se například o kávovary Nespresso nebo Dolce Gusto, které můžete najít i v naší nabídce v kategoriích Dolce Gusto kapsle a Nespresso kapsle. Naleznete zde různé značky jako Caffé Toraldo, Caffé Kimbo, Lollo Caffé a další.

 

 

Autor: dejsikafe.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz